nmi1 fas
orde

Overtoom 538hs

1054LL Amsterdam

020 618 76 43

en

Kerkenbos 1037

6546 BB Nijmegen

(extra bespreeklocatie)


en

Amsterdam

Overtoom 538hs

1054LL Amsterdam

020 618 76 43


Nijmegen

Kerkenbos 1037

6546 BB Nijmegen

(bespreeklocatie)

Indexering alimentatie 2017: 2,1%

rekenmachine

Elk jaar wordt door de minister van Veiligheid en Justitie een percentage vastgesteld waarmee de kinderalimentatie en de partneralimentatie verhoogd wordt. Het indexeringspercentage voor 2017 is vastgesteld op 2,1%. Dit betekent dat de alimentatie automatisch met 2,1% wordt verhoogd. Hier hoeven geen nieuwe afspraken over gemaakt te worden.

De wettelijke indexering geldt voor alle alimentatiebedragen, ongeacht of die door de rechter zijn bepaald of door partijen zelf zijn afgesproken. Deze verhoging komt voort uit het levensonderhoud van ieder persoon dat elk jaar duurder wordt. De indexering van de alimentatie is gekoppeld aan de gemiddelde stijging van de salarissen en het prijsniveau in Nederland. Het percentage wordt gepubliceerd in de Staatscourant en de landelijke dagbladen.

Wat de jaarlijkse indexering betekent voor de hoogte van uw alimentatie(verplichting) kunt u eenvoudig zelf berekenen, bijvoorbeeld via de website van het LBIO via deze link https://www.lbio.nl/indexering-alimentatie/

Wilt u advies over de in uw geval geldende alimentatie of over de mogelijkheden om de alimentatie te wijzigen, bijvoorbeeld ingeval van gewijzigde omstandigheden? De advocaten van BBS Familierecht in Amsterdam zijn hierin zeer ervaren en gespecialiseerd. Meer weten? Neem contact met ons op:

https://www.bssfamilierecht.nl/contact/