nmi1 fas
orde

Overtoom 538hs

1054LL Amsterdam

020 618 76 43

en

Kerkenbos 1037

6546 BB Nijmegen

(extra bespreeklocatie)


en

Amsterdam

Overtoom 538hs

1054LL Amsterdam

020 618 76 43


Nijmegen

Kerkenbos 1037

6546 BB Nijmegen

(bespreeklocatie)

Rechter richt zich in uitspraak tot zoon en legt afwijzing verzoek om bij vader te wonen uitstekend uit

In deze Uitspraak van de rechtbank Noord-Holland getuigt de rechter van een uiterst scherpe analyse van de problematiek tussen de ouders en de gevolgen daarvan voor hun kinderen, in het bijzonder de zoon die aangeeft te willen gaan wonen bij vader.

Op een bijzondere wijze richt de rechter zich in de uitspraak tot de zoon en legt heel precies uit waarom de ‘gewenste’ verhuizing naar vader de zoon niet gaat brengen waar hij ten diepste naar verlangt: een normale relatie tussen zijn gescheiden ouders, twee volwassenen die samen opkomen voor zijn belang.

De rechter durft de vinger exact op de zere plek te leggen. Vragen om de verhuizing is een zoveelste poging van het kind om de problemen tussen de ouders op te lossen. Door dit af te wijzen en daarbij de zorgvuldige uitleg te geven zoals de rechter heeft gedaan, zien deze deze ouders (en anderen in dezelfde situatie) hopelijk in wat het effect van hun eigen gedrag is op hun kind(eren) en hoe kinderen problemen proberen op te lossen in plaats van de ouders zelf. De zoon zal zich zeker gehoord en gezien voelen door de rechter, ook al wijst de rechter de verhuizing naar vader af. De rechter komt immers op voor de belangen van deze jongen, waar de ouders dit onvoldoende hebben gedaan.

Voorkom dit soort problemen door bij de scheiding onder begeleiding van een mediator goede afspraken te maken!