nmi1 fas
orde

Overtoom 538hs

1054LL Amsterdam

020 618 76 43

en

Kerkenbos 1037

6546 BB Nijmegen

(extra bespreeklocatie)


en

Amsterdam

Overtoom 538hs

1054LL Amsterdam

020 618 76 43


Nijmegen

Kerkenbos 1037

6546 BB Nijmegen

(bespreeklocatie)

Onze inzending voor de Divorce Challenge: ‘Geluk of Gelijk’ VerSPEEL je relatie niet

 

dcBSS Familierecht heeft samen met Scheidingswijs en IJsfontein een prachtig concept neergezet en ingediend  voor de Divorce Challenge : ‘Geluk of Gelijk’ VerSPEEL je relatie niet. Het is een laagdrempelige interactieve game/training voor mensen in scheidingssituaties waarmee ze inzicht krijgen in hun eigen handelen en in de effecten daarvan op hun (ex-)partner en kinderen,  terwijl ze ook meegenomen worden in het perspectief van de ander.  Het mooiste van dit concept is nog wel dat er ook alternatieven aangereikt worden en ‘uitgespeeld’ kunnen worden. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan het uit de strijd-stand houden of halen, van ouders in scheidingssituaties. 

geluk_of_gelijk_storyboard

Het interactieve scenario ontwikkelt zich door persoonlijk ingrijpen, waarbij je stuurt middels een keuze voor “Geluk of Gelijk” (zie storyboard). De virtuele omgeving is opgebouwd uit verschillende herkenbare scenario’s, zoals de overdracht na het weekend of een examenuitreiking.

In de training, kies je bij de start van een scenario van welke partner je de gedachten hardop wilt horen. Vervolgens krijg je gedurende het scenario vragen voorgelegd, waarin je aangeeft hoe deze persoon moet reageren op situaties. Op deze manier bepaal jij de afloop.

Daarna herstart het scenario, waarbij je deze keer de gedachten van het kind hoort.

De tekst is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ervaringsverhalen van kinderen.

De ouder ervaart dan direct wat de impact van zijn of haar keuzes op het kind is. Na afloop kan je het scenario ook vanuit het perspectief van de andere partner spelen.  “Geluk of Gelijk” is gebaseerd op ‘Can you Fix it?’“Can You Fix It?”

Bekijk de volledige inzending op https://www.divorcechallenge.nl/inzendingen/geluk-of-gelijk-verspeel-je-relatie-niet