nmi1 fas
orde

Overtoom 538hs

1054LL Amsterdam

020 618 76 43

en

Kerkenbos 1037

6546 BB Nijmegen

(extra bespreeklocatie)


en

Amsterdam

Overtoom 538hs

1054LL Amsterdam

020 618 76 43


Nijmegen

Kerkenbos 1037

6546 BB Nijmegen

(bespreeklocatie)

Conferentie Europese kinderontvoeringsadvocaten op 26 en 27 januari 2017 in Berlijn!

Harnack Hause Berlijn LEPCA II

Harnack Hause Berlijn
LEPCA II

Op 26 en 27 januari jl. vond de tweede LEPCA-conferentie plaats, georganiseerd door het Nederlandse centrum voor internationale kinderontvoeringszaken (Centrum IKO) samen met de Duitse equivalent (International Mediation Centre for Family Conflict and Child Abduction (MiKK).

LEPCA (Lawyers from Europe for International Child Abduction) is een trainings- en uitwisselingsprogramma voor advocaten en andere juridische experts die regelmatig te maken hebben met kinderontvoering of daaraan gerelateerde internationaal familierechtelijke zaken, zoals gezagskwesties.

In het mooie Harnack Hause, een gebouw van het Max Planck instituut van de Universiteit van Berlijn, onder het genot van lekkere hapjes en drankjes, met uitzicht op een grote besneeuwde zonnige tuin, was het prima toeven en zeer interessant en leuk om alle ervaringen van de Europese collega’s weer eens goed uit te wisselen. Wat opvalt is dat er weliswaar een internationaal kinderontvoeringsverdrag is, maar dat dit in de diverse landen op zeer uiteenlopende manieren wordt geïmplementeerd. Zou het niet interessant zijn om bij een volgende conferentie ook de IKO rechters uit verschillende landen te betrekken? Dit idee is inmiddels gedeeld met het centrum IKO.

Voor herhaling vatbaar en wordt vervolgd!